Alles wat je nodig hebt met de RN Race Navigator PRO

De Duitse firma “RN Vision” is een vertrouwde referentie in de autosport. Met hun race navigators biedt het bedrijf uit Korschenbroich (vlakbij Mönchengladbach) iedereen de mogelijkheid aan om data en videobeelden op te nemen om zo aan de hoogste eisen zelfs een antwoord te bieden. Alle toestellen zijn ontworpen door autosportliefhebbers voor autosportliefhebbers. En dat merk je onmiddelijk. De toestellen zijn zeer makkelijk in gebruik en dat zorgt ervoor dat de piloot slechts gefocust is op één zaak: snel rijden!

Toen de oprichter Marek Zuchowski enkele jaren geleden zijn eerste stappen in de autosport zetten, merkte hij onmiddelijk op dat de huidige markt een goed toestel miste dat hem hielp zich als piloot verder te evolueren. Uiteraard won hij een seconde of twee doordat hij veel ging trainen. Maar daarnaast was er geen mogelijkheid om een gedetailleerde analyse te maken van zijn rijstijl. Marek, een professionele software ontwikkelaar, vond dat alle bestaande toestellen veel te beperkt waren. Hij besloot daarop samen met zijn team van ingenieurs om Race Navigator te ontwikkelen.

The RN PRO with the main unit on the right and the Wi-Fi dashboard.

DE RN PRO met de hoofdunit rechts en de Wi-Fi dashboard links

Marek zijn doel was eenvoudig: Een combinatie vinden tussen een maximale gebruiksvriendelijkheid en een uitgebreide data analyse. Het resultaat is een verbluffend hoog technologisch product. Ongeacht welk product de eindgebruiker kiest, Race Navigators geeft de race piloten altijd de data die ze zoeken. En standaard zit in elk product een GPS antenne en een snelheidssensor. Uitbreiden kan met optionele sensoren die het mogelijk maken om de temperatuur, toerental of andere specifieke data uit te lezen. Vervolgens is het mogelijk om tot 4 camera’s toe te voegen aan het toestel of om zelfs Live beelden uit te sturen naar het internet.

Als partner van de SRX Cup is RN Vision zeer nauw betrokken bij het volledige project. Elke auto werd door RN Vision uitgerust met een RN Pro en 3 camera’s. Hierdoor hebben we bij elke auto het vooraanzicht, achteraanzicht en het zicht op de piloot en co-piloot. Al deze 3  beelden worden samengesmolten dankzij de RN pro tot één enkele video waar je alles in één keer kan zien. Uniek in België!

Waterproof camera and GPS antenna on the vehicle roof.

Links de GPS antenne en rechts de waterdichte camera op het dak van de auto

 

Installation of the full HD camera.

Installatie van de HD camera in de auto

Na elke race kunnen de beelden uitgelezen worden. En uiteraard kan dit in HD resolutie zodat de beelden geschikt zijn voor TV distributie. Optioneel is het mogelijk om de race data op te vragen en te vergelijken.
Een overzicht van de SRX set up per wagen:

  • 1x RN Pro
  • 2x HD-Camera (waterdicht)
  • 1x VGA-Camera

The Race Navigators zijn vastgemaakt aan de bodemplaat van de auto

Voor een analyse te maken, kunnen piloten en teams de “RN Analyzer” applicatie downloaden en installeren op hun iPad. Vervolgens kan je uw iPad via Wifi verbinden met uw Race Navigator. Om vervolgens zeer eenvoudig alle data te downloaden en ten slotte synschroon te bekijken samen met de video beelden. Zo kan je elke ronde vergelijken en analyseren.

With the RN Analyzer app, all data can be displayed and analysed.

Met de “RN analyzer” applicatie, kan je alle data weergeven en analyseren

De piloten moeten zelfs niet wachten tot na de race om een analyse te maken. Met de optionele Wifi dashboard is het mogelijk om een analyse te krijgen terwijl je aan het rijden bent. De data, bijvoorbeeld rondetijden en je snelheid, wordt live getoond en geeft je de mogelijkheid om uw huidige tijd te vergelijken met uw laatste tijd. Zo weet je onmiddelijk of je sneller hebt gereden dan de vorige ronde en zo kan je uw totale tijd goed opvolgen.
RN Vision heeft momenteel drie systemen: de RN PRO die in de Ladbrokes SRX Cup wordt gebruikt en die ontworpen werd om aan de hoogste eisen te voldoen, de RN ONE die veeleer gebruikt wordt voor trackdays en de RN LITE die eveneens voor minder professionele eindgebruikers werd ontworpen. “Maar uiteraard zijn alle drie types ontworpen om in een race auto te functioneren”, verduidelijkt Marek Zuchowski.

 

“Wij zijn fier om mee te werken aan de Ladbrokes SRX Cup. Het vernieuwde concept past volledig bij ons vernieuwd product”, legt Marek uit.
Als actieve racer, hoopt Marek zelf ook eens achter het stuur van de SsangYong RX te kunnen kruipen. Tot de mogelijkheid zich voordoet, neemt hij momenteel genoegen met de onboard camera beelden achteraf te bekijken.

Voor meer informatie omtrent RN Vision en Race Navigator, bezoek hun website www.race-navigator.com.

Volg RN Vision ook op hun sociale media:

https://www.facebook.com/race.navigator.one/

https://www.youtube.com/channel/UCNsXElmTwCvW30MGq8LPGtA

https://www.instagram.com/race_navigator

https://twitter.com/race_navigator

U kan eveneens ook contact opnemen per email:  info@rn-vision.de of per telefoon +49 2161 63 970 11.

Partners