Cédric Cherain zegevierend te Maasmechelen

Afgelopen weekend stond reeds de 4de race van het seizoen op de planning te Maasmechelen. Met Cédric Cherain (Team Sudpresse) in de hoofdrol die werkelijk onhoudbaar was gedurende het hele weekend.

Na twee races te Valkenswaard en eentje op Mettet tijdens het prestigieuze World RX of Belgium, zaten de SsangYong Actyon Sports van de SRX CUP voor de eerste keer dit seizoen op het legendarische circuit in Maasmechelen.

Cédric Cherain, aan het stuur bij de Sudpresse wagen, stak met kop en schouders boven iedereen uit en won alle kwalificatiemanches, de semifinale en de finale. Het was vanaf de eerste vrije training al duidelijk dat de strijd om de tweede en derde plaats ging gaan. En het was deze keer Denis Freres (Circuit Mettet) die de strijd won en tweede werd in Maasmechelen. Hij haalde het voor Marc Lauwers – Maido Willens (Lauwers) die tevreden moesten zijn met de derde plaats na een prachtige race.

Door de overwinning van Sudpresse is er een nieuwe leider in het kampioenschap. Autodis miste hun vertrouwelijke piloot Loris Cencetti door een deelname aan de TCR op de Hungaroring en plaatste een minder ervaren piloot Kim Longhino achter het stuur. Hij wist het tot de finale te schoppen maar haalde in de finale niet genoeg punten om de leider in het kampioenschap te blijven.

Maar eerst is het tijd voor nog een sprint race op 19 augustus te Arendonk!

Definitief klassement finale ROUND 4 – Maasmechelen

1 – Sudpresse (Cédric Cherain)
2 – Circuit de Mettet (Denis Freres)
3 – Lauwers (Maido Willems – Marko Ostaje)
4 – NRJ Radio (Thomas Leclerc)
5 – X-Raids Racing (Nigel Bailly – Geoffroy Noël de Burlin)
6 – Autodis (Kim Longhino)

Partners