De 3de race voor de Ladbrokes SRX Cup !

De 3de manche van de Ladbrokes SRX Cup vindt komend weekend op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei plaats te Mettet tijdens de Belgische manche van het Coyote World RX of Belgium. Kort samen gevat staat er een uniek en prachtig weekend op ons te wachten ! 

Een blik op de deelnemerslijst verklapt ons onmiddellijk dat het écht spannend gaat worden. De huidige leider van het Belgische Kampioenschap Rally, Vincent Verschueren, doet komend weekend zijn intrede bij de SRX Cup samen met de Ieperse dealer Garage Bossaert (nr.3). Stéphane Lemeret heeft op zijn beurt voor versterking gezorgd met zijn team Sudpresse (nr.4) en neemt voor de gelegenheid Maxime Pasture mee als 2de piloot. En de Duitser, Patrick Hein (nr.2), blijft in dezelfde formatie dat hem de laatste race een troffee opleverde en mikt nu terug op een podium.

Vincent Verschueren, leader actuel du championnat belge de rallye

Vincent Verschueren, huidige leider van het Belgische Kampioenschap Rally (BRC), rijdt voor SsangYong garage Bossaert (auto nr.3)

Maar niet te vergeten is Jérôme Farinaux van het Ladbrokes team (Nr.8) dat vol voor de eindzege gaat in het kampioenschap en momenteel op de 2de plaats algemeen staat. Hij neemt de wereld kampioen karting in de X30 master, Jeremy Peclers, mee naar de Coyote World RX of Belgium. Op de derde plaats in het algemeen klassement vinden we Autodis terug dat ongetwijfeld naar revanche op zoek is. Het team komt eveneens met een 2de piloot naast Loris Cencetti Jr, Hugo Arellano vervoegt de rangen bij Autodis (nr.7). De ex-piloot MX Marc Lauwers neemt voor de gelegenheid het stuur over van Ludo De Vocht en mikt met zijn concessie Lauwers (nr.6) op een podiumplaats in Mettet. Vervolgens sluiten we de rangen af met Het Nieuwsblad (Nr.9) en met Auto Trends (Nr.1) waar een ex- en een huidige TCR piloot achter het stuur kruipen namelijk Samuel Lay-Mathieu Detry. Zij zullen hun talent gebruiken om net zoals hun autonummer op plaats 1 te eindigen!

KLIK HIER VOOR DE TIMING

Partners