De laatste sprint race van het seizoen te Maasmechelen

Nu zondag houdt de SRX Cup halte tijdens de laatste manche van het Belgisch Kampioenschap Rallycross te Maasmechelen. Loris Cencetti, regerend SRX Kampioen, vervoegt de rangen nog eens op zoek naar een nieuwe overwinning.

Na enkele weken zomervakantie, is het zondag terug tijd voor een sprint race op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Voor het Belgisch Rallycross Kampioenschap is deze race eveneens de laatste race die bepalend is voor de nieuwe kampioenen van 2018 te huldigen. De piloten van de SRX Cup hebben nog één endurance wedstrijd op hun planning staan op 3 november in Valkenswaard vooraleer de nieuwe kampioen gekend is.

Onder de deelnemers is de terugkomst van de regerend kampioen, Loris Cencetti, uiteraard de meest opvallende deelnemer. Hij is de te kloppen man en de favoriet voor de overwinning zondag.  Bij het team van X-Raids Racing zal Geoffroy Noel De Burlin het deze keer moeten doen zonder zijn partner in crime, Nigel Bailly. Hij neemt deel aan een Endurance wedstrijd op Le Mans ter voorbereiding van zijn nieuwe uitdaging. De winnaar van de vorige wedstrijd in Arendonk, Marc Lauwers, is terug van de partij en zal zondag ongetwijfeld een gooi doen naar het podium.

In het algemeen klassement is het ondertussen zeer spannend tussen de top 3. Het team van Sudpresse/7Dimanche voert nog steeds de rangen aan maar zag zijn voorsprong verkleinen tot slechts 9 punten op de derde in stand, Autodis. Op de tweede plaats staat Lauwers met slechts 7 punten achterstand.

Deelnemers:

1.  Media SSY België – Stijn Blackaert

4. Sudpresse/7Dimanche – Maxime Pasture

5. Circuit Mettet – Denis Freres

6. Lauwers – Marc Lauwers

7. Autodis – Loris Cencetti

8. X-Raids Racing – Geoffroy Noel de Burlin

9. NRJ Radio – Thomas Leclerc

Partners