Een (enorm) geslaagde premiere! 

Het startschot van het Belgisch Kampioenschap Rallycross is op 5 maart gegeven op de Duivelsberg te Maasmechelen. Het circuit dat reeds jaren Belgische en Europese wedstrijden ontvangt, kreeg afgelopen weekend voor de eerste keer in haar historie de nieuwe Ladbrokes SRX Cup over de vloer. 10 auto’s waren aan de start. 

Ladbrokes SRX Cup Round 1
De spanning was voelbaar in de paddock, bij de piloten, co-piloten en de teams om voor de eerste keer kennis te maken met de SsangYong Actyon Sports pick-ups die omgebouwd zijn naar echte RX auto’s.

Na een gezellig ontvangst en een geruststellende briefing, werden de piloten voor de eerste keer het circuit opgestuurd. Eindelijk konden alle autosportliefhebbers achter het stuur kruipen en de sensatie vanop de eerste rij beleven. En uiteraard was het even een emotioneel moment voor de organisatie van de Ladbrokes SRX Cup dat al hun plannen in werkelijkheid zag verschijnen.

Van begin tot einde een grote show! 

De RX is DE spektakel disciple van het moment. Het close racing heeft zijn naam niet gestolen dit weekend en dit werd dan ook enorm gesmaakt door de grote opkomst van supporters die dit spektakel niet wouden missen. Na de vrije trainingen werd het klassement al snel duidelijk vermits het team GDRX direct de leiding nam en als snelste aan de heats kon beginnen.

De spanning van de heats veroorzaakte enkele wedstrijd incidenten, tot groot jolijt van de gelukkige tegenstanders en hun co-piloten die uiteraard verschillende seconden wonnen.
Na een bewogen semi finale waar eveneens enkele lichte incidenten plaats vonden, zonder ernstig schade weliswaar, was de top 6 gekend op de natte Limburgse piste.

 

Het team GDRX, de eerste leider van het kampioenschap ! 

De finale werd bevochten door de 6 beste die de verwachtingen hadden ingelost. En na een strijd van 6 rondes, was het de BELG, GUILLAUME DE RIDDER die de eerste overwinning binnen haalde voor zijn team GDRX. Het team Autodis en het team Dealers SsangYong De Corte vervolledigen het podium.

Ik ben erg gelukkig met de eerste overwinning voor mijn team. We hebben alle manches van het begin tot het einde gedomineerd, wetende dat de concurrentie zeer sterk was en kort achter mij hing. Er waren enkele top piloten aanwezig: Marc Duez, Frédéric Vervisch, … Loris Cencetti die allemaal zeer goed reden. Dat maakt de overwinning enkel mooier!” – Guillaume De Ridder, GDRX Team

Ladbrokes SRX Cup Round 1

 

Afspraak 19 maart op het Circuit Jules Tacheny in Mettet voor de 2de ronde !

Partners