Een geslaagd debuut

De eerste race van het tweede seizoen van de SRX CUP vond op 22 april plaats op een zonovergoten Eurocircuit in Valkenswaard. Het werd de ideale gelegenheid voor Loris Cencetti Jr., de titelverdediger, om zijn eerste overwinning op zak te steken.

Acht auto’s verschenen in Valkenswaard aan de start voor de seizoen opener van de SRX Cup en voor de tweede race van het Belgisch Rallycross Kampioenschap.

Een finale vol verrassingen

Terwijl Sudpresse (Thierry Wilmotte) en Auto’s Asbroek (Mark Asbroek) zich tijdens de kwalificatiemanches profileerde als de beste piloten met elk een overwinning op hun naam, was de finale één grote verrassing. Autodis (Loris Cencetti) en NRJ Radio (Guillaume De Ridder) namen beiden een super start vanop de tweede lijn en kwamen onmiddellijk zij aan zij met Sudpresse, Auto’s Asbroek en Gocar. Thierry Wilmotte kwam hierdoor in de moeilijkheden en ging rond in de eerste bocht waardoor zijn podiumkansen in rook opgingen. Loris Cencetti Jr. kwam als tweede over de streep en kon hierdoor de overwinning op zijn naam schrijven. De 2de podiumplaats ging vervolgens naar Maxime Pasture (Gocar.be) en de 3de podiumplaats ging verrassend naar Rudy Lauwers (Lauwers) die na 25 jaar terug achter het stuur van een rallycross wagen kroop.

Met een mooie vierde plaats grepen Nigel Bailly en Geoffroy Noël de Burlin helaas net naast het podium.

Nu is het uitkijken naar de tweede race van de SRX Cup op vrijdag 11 mei tijdens het Coyote World RX of Belgium te Mettet. Tien auto’s verschijnen hier aan de start met onder andere Vincent Verschueren en Bert Longin achter het stuur van een SRX!

Klik hier voor de definitieve resultaten

Partners