Ghislain De Mevius, verkocht aan Rallycross

Ghislain de Mevius, een gekende Belgische rallypiloot met een zware rechtervoet, unieke stuurkunsten en een gedurfde attitude. Al jaren is hij één van de grote namen in de Belgische Rally wereld. Maar op zondag 10 september ruilde hij zijn rallywagen in voor een SRX-rallycross wagen. Hij kroop samen met Jérôme Farinaux achter het stuur van de “LADBROKES” auto en nam een vrije training, heat en semi-finale voor zijn rekening.

Wat is je eerste indruk?
“Wel het is uiteraard volledig nieuw voor mij. Het is een wagen met veel koppel die nog sterk lijkt op de originele versie. Door de H-patroon als schakelbak voelt het aan als een originele wagen waar je makkelijk mee weg bent. Maar vergis je niet, er zijn veel aanpassingen gebeurt waardoor het echt een sportieve auto is.”

Wat vind je van het SRX-concept?
“Ik ben verrast van het hele concept. Het is één grote familie die allemaal hier zijn voor plezier te maken. Iedereen staat samen met alle wagens maar heeft toch zijn eigen tent en mechanieker. Iedereen mag ook een co-piloot meenemen wat ik écht een groot pluspunt vindt. Eveneens is de volledige aankleding met catering super gedaan. Het concept is perfect bedacht door Zelos, SsangYong & Ladbrokes.”

En wat is je mening over Rallycross? Jouw eerste ervaring? 
“Klopt volledig. Het is een leuke formule. Je hebt close racing waar contact lichtjes is toegelaten. Het zijn korte maar krachtige manches. Ik ben eerder een rally piloot die lange KP’s gewend is. Maar ik moet toegeven, rallycross is écht de max.”

Credits: Ghislain De Mevius
Video & interview: Niels Wellens – Stop & Go productions

 

Partners