Rallyman V. Verschueren imponeerde in Mettet

Acht auto’s tekenden present voor de derde race van de Ladbrokes SRX Cup, die vrijdag 12 en zaterdag 13 mei zijn manches afwerkte in het voorprogramma van de Coyote World RX of Belgium, het Wereld Kampioenschap Rallycross.

 

Round #3 de la Ladbrokes SRX Cup dans le cadre du Coyote World RX of Belgium

 

In het kader van de Coyote World RX of Belgium, dat zich dit weekend afspeelde in Mettet, werkte de Ladbrokes SsangYong RX Cup zijn derde race van het kampioenschap af. Terwijl sommige piloten, waaronder enkele amateurs, streden om de eer en uiteraard ook om een podiumplaats stonden sfeer en fun weer centraal. En het is net deze spirit die het team van Zelos en SsangYong willen creëren met deze nieuwe race formule.

Uiteindelijk ging rallypiloot Vincent Verschueren, vertegenwoordigd door garage Bossaert, met de eer en de grootste beker naar huis. Ondanks de zware concurrentie kwam de positie van Bossaert nauwelijks in het gedrang. Hij was dé terechte winnaar na een dominant weekend. Loris Cencetti Jr. en Hugo Arellano van het team Autodis wisten hem regelmatig het vuur aan de schenen te leggen maar moesten zich uiteindelijk tevreden stellen met een tweede plaats. Team Ladbrokes met Jérôme Farinaux en Jeremy Peclers, vervolledigden na een zuiver en constant weekend het podium.

Les pilotes de la Ladbrokes SRX Cup se sont affrontés lors de heats intenses

Daarna werd het tijd voor de sterren van het weekend zoals Sébastien Loeb, Petter Solberg en François Duval.

Resultaten van de  finale :

01. Dealer SsangYong Bossaert (Nr.3). Piloot : Vincent Verschueren
02. Autodis (Nr7). Piloot : Loris Cencetti Jr. et Hugo Arellano
03. Ladbrokes (Nr.8). Piloten : Jérôme Farinaux & Jeremy Peclers
04. Het Laatste Nieuws (Nr.9). Piloot : Marc Duez
05. Media Auto Trends (Nr.1). Piloten : Samuel Lay & Mathieu Detry
06. Lauwers (Nr.6). Piloot : Marc Lauwers

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN

KLIK HIER VOOR DE TOTALE RANGSCHIKKING

Partners