Launch SRX Cup 2018

KLAAR VOOR EEN NIEUW AVONTUUR!

Na een geslaagd eerste seizoen in 2017 lanceren SsangYong en Zelos een tweede editie van de SRX Cup. De succesformule, die vorig jaar goed aansloeg en 10 teams naar de start lokte, is lichtjes aangepast, met aantrekkelijke nieuwigheden voor 2018.

Afgelopen seizoen toonde de SRX Cup al dat het kampioenschap open staat voor alle soorten deelnemers. De strijd bleef spannend tot de laatste race waar uiteindelijk de Luxemburgse piloot Loris Cencetti Jr. (Team Autodis) zich de meerdere toonde van Guillaume De Ridder (Team Arwac/GDRX) en het kampioenschap op zijn naam schreef. Loris heeft voor deze overwinning echt moeten knokken, want de concurrentie was enorm. Heel wat bekende piloten zoals Stéphane Lémeret, Benjamin Lessennes (Champion TCR Benelux 2017), Stienes Longin, Marc Duez, Cédric Cherain, Ghislain de Mevius namen deel aan één of meerdere races.

De voorbereidingen van het tweede seizoen zijn ondertussen ver gevorderd en de organisatie start het seizoen 2018 onmiddellijk met goed nieuws door twee endurance races aan te kondigen. De toevoeging van deze twee uithoudingraces geeft iedereen de mogelijkheid om twee disciplines te ontdekken : korte, krachtige en intensieve wedstrijden bij de sprint races of langere uithoudingsraces waarbij continuiteit belangrijker is. De mix is ideaal voor zowel beginners als (semi-)professionals.

Launch SRX Cup 2018

De agenda bestaat voor het seizoen 2018 uit 7 races waarvan 5 sprints, waarbij we in het Belgisch Rallycross kampioenschap meerijden, en 2 endurance races. Een van deze 5 sprint races zal ongetwijfeld nog spannender worden dan de rest vermits de SRX Cup terug doorgaat tijdens de Belgische manche van het FIA Wereld Kampioenschap Rallycross in Mettet. Daarnaast verwelkomt de SRX Cup voor de editie 2018 twee nieuwe circuits: het Eurocircuit in Valkenswaard (NL) en het Glossocircuit in Arendonk (B).

Naast de sportieve kant biedt de SRX Cup ook een unieke sfeer met een kwalitatieve vip voor de deelnemers en hun genodigden. En voor die genodigden is er nog een unieke ervaring mogelijk : als co-piloot meerijden tijdens de race.

Zin om mee te doen?

Ondertussen zijn er al 8 wagens – een SsangYong Actyon Sports pick-up van 225pk, met limited slip differentieel, hydraulische handrem en FIA-gekeurde rolkooi – bevestigd en zijn er nog 2 beschikbaar voor seizoen 2018.

Haast u als u van de partij wilt zijn ! Deze wagens zijn te huur per wedstrijd of voor een volledig seizoen. Bovendien is het nu ook mogelijk om een auto aan te kopen en zelf het technische luik te voorzien.

► Contacteer ons voor meer info: jerome.fontaine@zelos.be

PERSMAP : PRESENTATIE LADBROKES SRX CUP

Partners