? Round #5 : Loris Cencetti Jr. op het nippertje!

Het Duivelsberg circuit van Maasmechelen was voor de 2de maal van dit seizoen de gastheer voor de Ladbrokes SRX CUP in het kader van het Belgisch Kampioenschap Rallycross. Loris Cencetti Jr. (Autodis nr.07) ging met de overwinning aan de haal na een lastige race met concurrent Guillaume De Ridder.

Na een kleine pauze van één maand na de 4de manche van de Ladbrokes SRX CUP, waren bijna alle piloten aanwezig voor Round #5. Negen teams meldden zich aan de start van de vrije trainingen zondagochtend en het was Guillaume De Ridder (GDRX nr.05) die zich bovenaan het klassement stootte na de drie kwalificatie heats, met Loris Cencetti Jr. (Autodis nr.07)) op de tweede plaats en Jérôme Farinaux (Ladbrokes nr.08) op de derde plaats.

Autodis wint Round #5 van de Ladbrokes SRX Cup

Daar waar de heats kalm verliepen, stonden de finales bol van verschillende acties, botsingen en inhaalbewegingen.

Tijdens de finale, wist de favoriet van de dag Loris Cencetti Jr. (Autodis nr.07) zijn eerste plaats heel de race vast te houden ondanks verschillende inhaalpogingen van Guillaume De Ridder. Het podium werd vervolgens vervolledigd door het team Ladbrokes met Jérôme Farinaux en Guy Fastres.

Loris Cencetti Jr. : “De start is het aller belangrijkste hier in Maasmechelen. Wanneer je de start wint, win je al de helft van de race. Ik zag dat Guillaume zeer kortbij was en daarom besliste ik om de binnenkant toe te houden en laat te remmen. Vervolgens was de race echt spannend. Mijn ogen weken geen seconde van de spiegels af. Guillaume ging echt snel en hij was hard aan het duwen om me toch voorbij te gaan. Maar ik ben blij dat ik hem voor kon blijven en zo mijn leiderplaats in het kampioenschap versterk. Ik had een zware ochtend waar ik een fout maakte in de eerste heat die me 12 seconden koste. De rest van de dag moest ik in de achtervolging en was ik hard aan het duwen om Guillaume terug voorbij te gaan. En dat lukte door de semi-finale te winnen en hierdoor op pole te starten voor de finale. Ik ben zeer tevreden met het resultaat en ik wil graag mijn team en de organisatie bedanken.”

Dagklassement – ROUND #5

01. Autodis (Nr7). Piloot : Cencetti Loris Jr
02. GDRX (Nr.5). Piloot : Guillaume De Ridder
03. Ladbrokes (Nr.8). Piloten : Jérôme Farinaux & Guy Fastres
04. Media Germany (Nr.2). Piloot : Patrick Hein
05. Media Belgium / Autobuzz (Nr. 1). Piloot : Julien Libioul
06. Sudpresse (Nr.4). Piloot : Thierry Wilmotte
07. Het Laatste Nieuws (Nr.9). Piloten: Bart Hendrickx/Unkas Velghe
08. Dealer SsangYong/Bruno Mercier (Nr.3). Piloten : Xavier Brunclair/Alexandre Bouckzoone/Christophe Montier
09. Lauwers (Nr.6). Piloot: Marc Lauwers

Volgende afspraak, 10 september voor de 6de manche te Maasmechelen!

 

Partners