Maasmechelen : Cencetti onbereikbaar

Negen SsangYong wagens stonden deze zondag 10 september op de startgrid van de Duivelsberg voor de zesde manche van de Ladbrokes SRX Cup. Aanvankelijk ging het er rustig aan toe, maar al snel sloeg het om in een spannende dag.

Al snel maakten de favorieten hun rol waar en zagen we een mooie strijd tussen Guillaume De Ridder (GDRX nr.5) en Loris Cencetti Jr.(Autodis nr.7). Maar de piloot in vorm was toch Marc Lauwers (Lauwers nr.6) die een mooie kwalificatiereeks en semi-finale neerzette. Daarachter volgde Jérôme Farinaux en Ghislain de Mevius (Ladbrokes nr.8) wiens inzet beloond werd met een goede startpositie.

De semi-finale bracht de acht snelste samen aan de start. Tijdens de eerste semi-finale toonde Guillaume De Ridder zijn klasse door te finishen met 10 seconden voorsprong op Marc Lauwers. Thierry Wilmotte (Sudpresse nr.4), die meer en meer in vorm raakte, sloot de top 3 af.

Bij de 2de semi-finale ging Loris Cencetti Jr. met de overwinning lopen voor Patrick Hein (Media SSY Germany nr.2) en Ghislain de Mevius, die op werd gehouden door een slechte start en een verkeerde versnellingkeuze. Een leuk moment na afloop van de semi-finales was de vergelijking tussen de tijden van Guillaume en Loris. Loris klopte Guillaume met slechts 0.2 seconden voorsprong !

Dankzij zijn betere tijd in de semi-finale mocht Loris Cencetti Jr. op pole starten tijdens de finale. Hij profiteerde van deze situatie : De Luxemburgse piloot had niet de grootste moeite om Guillaume voor te blijven en zijn 3de opeenvolgende overwinning binnen te halen.« Ik begin het circuit zeer goed te kennen en had uiteraard het voordeel om aan de binnenkant te starten. Het volstond om een goede start te nemen. Daarna kon ik mijn voorsprong veilig stellen zonder teveel risico te nemen.»

Guillaume De Ridder, de piloot die stilaan bij de groten hoort door zijn 3de opeenvolgend podium in RX2, kon Loris niet meer bijbenen en moest vrede nemen met een 2de plaats. « Ik zat enorm kort op Loris maar doordat ik een versnelling miste, verloor ik enkele tienden en was het een verloren zaak ».

Jérôme Farinaux vocht een sterk duel uit tussen Patrick Hein voor het 3de schavot van het podium. Marc Lauwers, Thierry Wilmotte en de onfortuinlijke Patrick Hein eindigde in deze volgorde de finale.

De volgende manche staat op 8 oktober gepland te Maasmechelen!

Van links naar rechts : Ghislain de Mevius & Jérôme Farinaux (team Ladbrokes); Marco Graas, zijn echtgenote en dochter, Loris Cencetti Jr (team Autodis); Guillaume De Ridder, Constance Bertrand en Adrien Hellebosch (team GDRX)

Van links naar rechts : Ghislain de Mevius & Jérôme Farinaux (team Ladbrokes); Marco Graas, zijn echtgenote en dochter, Loris Cencetti Jr (team Autodis); Guillaume De Ridder, Constance Bertrand en Adrien Hellebosch (team GDRX)

Partners