Wie wordt de eerste Ladbrokes SRX Kampioen ?!

Hier zijn we dan aangekomen aan de 7de en tevens laatste manche van het Belgisch Kampioenschap. Dit weekend wordt er in Maasmechelen beslist wie de éérste kampioen van de Ladbrokes SRX Cup wordt. Op 5 november volgt dan in Mettet de afsluiting van het eerste seizoen met een Endurance race die niet meetelt voor het Kampioenschap.

Niet minder dan tien SsangYong Actyon Sports pick-ups staan zondag klaar aan de start voor de ultieme confrontatie in het kampioenschap. De favoriet voor de titel is zonder twijfel de Luxemburger Loris Cencetti Jr. (Autodis #7), die reeds drie overwinningen op zijn palmares heeft staan. Hij telt 9 punten voor op Guillaume De Ridder (Arwas/GDRX #5). Maar het minst goede resultaat moet wel nog afgetrokken worden na de finale zondag om de uiteindelijke winnaar te kennen.

Derde in het kampioenschap is Jérôme Farinaux (Ladbrokes #8) die zijn seizoen uiteraard wenst af te sluiten met een eerste overwinning.

Niet te missen komend weekend is de terugkomst van journalist-piloot Maxime Pasture in de auto van Sudpresse (#4). Zijn prestaties op het Duitse circuit in Buxtehude lieten een diepe indruk na.

Patrick Hein (Media Cup Germany #2) liet ondertussen ook al zijn kwaliteiten zien in de afgelopen races. Hij staat momenteel 5de in het kampioenschap maar maakt nog kans om zich vooraan te nestelen.

Marc Lauwers (Lauwers #6) kende een moeizame start maar liet daarna zijn kwaliteiten elke manche zien. De laatste manche was hij écht in zijn element en kwam hij heel rustig en vertrouwd over. Een piloot om in de gaten te houden.

En zoals elke manche kunnen we ook nu zondag rekenen op enkele nieuwkomers. Éentje is de dealer uit Bornem, Tim Crabbé (Dealers Cup #3). Hij neemt samen met een collega het stuur in handen en zal na zijn ervaring in de woestijn eerder deze maand wederom een unieke activiteit van zijn Bucket list kunnen schrappen. De tweede nieuwkomer is Speed Magazine. Zij nemen plaats achter het stuur van de Media Auto #1.

Als laatste sluit Bart Hendrickx het lijstje af die zijn stuurkunsten wederom laat zien in de HLN wagen #9.

Verwacht je wederom aan een leuke manche met het nodige spektakel!

 

Partners