Race #2 – Een constant gevecht !

Een constant gevecht !

De Ladbrokes SRX Cup blikt terug op een geslaagd weekend met veel gepassioneerde bezoekers en toeschouwers. Op Mettet geniet iedereen van een prachtig uitzicht en biedt het circuit veel spektakel dankzij de 60/40 verhouding tussen modder en asfalt. Het was Raf Van Belle die met de zege aan de haal ging ! Hij gaf SMS & RUMESM een eerste overwinning en bleef zo Ladbrokes (Farinaux-Léonard) en Media Cup Duitsland (Patrick Hein) voor. Maar het werd hem niet op een schoteltje aangereikt, wel integendeel !

De vier verschillende klassen in het Belgisch Kampioenschap tekenden present te Mettet maar het was de Ladbrokes SRX Cup, die met tien Koreaanse pick-ups met verschillende piloten en co-piloten, de show stal. Guillaume de Ridder kwam zijn koppositie in het klassement verdedigen in Mettet. Maar met gastpiloten als Stéphane Lémeret en Dries Vanthoor wist hij bij voorbaat dat het een zwaar weekend voor hem zou worden. Zeker toen Guillaume in de derde manche vast kwam te zitten onder een stapel banden leek de dagoverwinning ver weg. Lémeret verloor eveneens wat tijd bij het incident maar kon toch zijn weg vervolgen. Beiden leken reeds verslagen maar  journalist-piloot Lémeret wist alsnog de finale te halen. De Ridder kon helaas geen revanche nemen tijdens de semifinale en greep zo naast een finaleplaats.  In die ultieme confrontatie strandde Lémeret op een zucht van het podium, hij moest vrede nemen met een vierde stek. Ongetwijfeld een ontgoocheling na een sterke kwalificatie !

Uiteindelijk was het Raf Van Belle die zich kon bewijzen in de massa en met de overwinning huiswaarts keren. Ladbrokes (Farinaux-Léonard) en Media Cup Duitsland (Patrick Hein) vervolledigden het podium.

Deze tweede race van het seizoen was er echt eentje om in te kaderen: veel inhaalactie’s, meer dan twintig co-piloten die meereden en een onverwacht podium ! Dat maakt de Ladbrokes SRX Cup zo leuk. Het is een unieke formule die iedereen de kans biedt om deel te nemen.

 

Afspraak in Mettet op 12, 13 en 14 mei voor Round #3 van de Ladbrokes SRX Cup  !

Wereldtoppers als Sébastien Loeb, Petter Solberg, Mattias Ekström, Ken Block … tekenen van 12 tot 14 mei present in Mettet voor de Coyote World RX of Belgium, één van de rounds van de FIA World Rallycross Championship. Deze meeting waaraan ook de Ladbrokes SRX Cup deelneemt, wordt het event van het jaar voor Mettet & de Ladbrokes SRX Cup !

Tickets hier te koop

Partners