Race #3 : een uitzonderlijke endurance race

De eerste endurance van het seizoen werd afgelopen zaterdag 16 juni verreden op het Eurocircuit te Valkenswaard en werd wederom gewonnen door het Sudpresse/7Dimanche team. Hun tweede endurance deelname en hun tweede winst, een unicum! Daarnaast was het eveneens een unieke dag voor het Eurocircuit dat voor de eerste keer in zijn geschiedenis een endurance race organiseerde.

Sudpresse

De racedag begon met een vrije training van 11u tot 13u zodat alle deelnemers het circuit perfect kende voor ze aan hun twee kwalificatie manches begonnen op het Eurocircuit. Daar liet Sudpresse/7Dimanche zich onmiddellijk opmerken en zette Olivier Aerts, een amateur piloot die al wat ervaring had op circuits, en Timo Van Impe, een jonge karting piloot die regelmatig in de Fun Cup te zien is, de snelste tijd neer. Het team X-Raids Racing met Nigel Bailly en Pierre Dupont realiseerde de tweede tijd en de Media auto met Autocar.NL achter het stuur zette de 3de tijd neer.

En dan was het tijd voor de Endurance Race! De spelregels waren zeer eenvoudig: gedurende anderhalfuur racen 8 auto’s over het circuit waar iedereen verplicht is om 10 joker rondes te doen en 5 pit stops van 6 minuten. Het team dat het meeste rondes aflegt in die 120 minuten wint de Endurance Race!

Sudpresse/7Dimanche begon de wedstrijd op pole en bedacht de beste race-tactiek door in de pit te gaan tijdens een slow-procedure. Het resulteerde in een korte voorsprong die net genoeg was om de overwinning binnen te halen! Vervolgens ging de tweede plaats naar Lauwers die met hun tactiek iedereen verraste en iedereen voorbij ging tijdens de laatste rondes. De derde plaats ging naar X-Raids Racing die hun eerste podium haalde dit jaar.

Podium Round 3

Podium Round #3 : 1️⃣ Sudpresse/7Dimanche : Oliver Aerts & Timo Van Impe 2️⃣ Lauwers: Tim Verbergt & Marc Lauwers  3️⃣ X-Raids Racing: Nigel Bailly & Pierre Dupont

 

 

Volgende afspraak: een sprint wedstrijd op 8 juli tijdens het Belgisch Kampioenschap Rallycross te Maasmechelen!

Klassement Round #3

1.     Sudpresse – Olivier Aerts & Timo Van Impe

2.     Lauwers – Tim Verbergt & Marc Lauwers

3.     X-raids racing – Nigel Bailly & Pierre Dupont

4.     NRJ Radio – Thomas Leclerc

5.     Circuit van Mettet – Denis Frères & Claudy George

6.     Autodis – Guy Demuth

7.     Autocar.nl – Joe Van Burik & Wim Luijbreghts

8.    Autogids –  Lionel Van Heuverzwijn & Cédric Dérèse

Partners