Marc Lauwers zegeviert op eigen terrein

De strijd tussen Marc Lauwers en Stéphane Lémeret was hard afgelopen zondag op het circuit van Arendonk, waar de vijfde manche van de SRX Cup verreden werd. De ‘local hero’ won uiteindelijk de zeer spannende finale.

De deelnemers aan de SRX Cup reden afgelopen zondag voor de eerste maal op het circuit van Arendonk, voor de vijfde manche van dit seizoen. Een uniek treffen omdat het ging om een confrontatie volgens de ‘World Cup’-regels. De vrije trainingen en de kwalificaties vonden plaats onder de vorm van een rechtstreeks duel, één rijder tegen één andere.

Al vanaf de eerste ronden op het circuit toonde de uit Arendonk afkomstige Marc Lauwers dat hij gekomen was om te winnen. Hij reed de beste tijd in de vrije trainingen, dicht gevolgd door Stéphane Lémeret aan het stuur van de Sudpresse-wagen en Thomas Leclercq in de NRJ Radio-wagen.

Tijdens de kwalificaties was de strijd hevig. Stéphane Lémeret, erop gebrand de ‘local hero’ te verslaan, won overtuigend zijn 7 kwalificatieduels en voerde met 7 punten het voorlopige klassement aan. Marc Lauwers behaalde in de kwalificaties 6 punten. Achter hen waren de verschillen erg klein. X-Raids Racing, de equipe van personen met een beperkte mobiliteit -gevormd door Nigel Bailly en Geoffrey Noël de Burling- kwam aan 4 punten, net als Le Moniteur Automobile/Autogids. Daarachter volgden de equipes van Autodis (3 punten), NRJ Radio (2 punten) en L’Avenir (2 punten). Het dealerteam Crabbe, dat voor de eerste maal deelnam aan de SRX Cup, kwam er niet aan te pas op dit circuit dat met de vele scherpe bochten veel van de banden eiste.

De twee halve finales gingen tussen Sudpresse, X-Raids Racing, Autodis en tussen Lauwers, Le Moniteur Automobile/Autogids, L’Avenir. Marc Lauwers en Stéphane Lémeret kwalificeerden zich met gemak voor de finale op basis van de punten die ze behaalden tijdens het eerste deel van de dag. De strijd om de derde plaats ging tussen de equipes van X-Raids Racing en Le Moniteur Automobile/Autogids. Deze laatste won de tweede halve finale met een verschil van slechts… vierhonderdste van een seconde.

De start van de finale werd gegeven om 16.45 uur. De goed vertrokken Marc Lauwers pakte al snel de eerste plaats. Door de jokerlap in de eerste ronde te nemen, slaagde hij erin tot de laatste ronde de deur dicht te houden voor Stéphane Lémeret. Deze kwam aan het einde van de race nog indrukwekkend opzetten. Gaëtan Liekens en Bernard Boulemberg, met de wagen van Le Moniteur Automobile/Autogids, vervolledigden het podium.

Eindrangschikking :

1.     Lauwers (Marc Lauwers)

2.     Sudpresse/7Dimanche (Stéphane Lémeret)

3.     Moniteur Automobile (Gaëtan Liekens – Bernard Boulemberg)

4.     X-Raids Racing (Nigel Bailly – Geoffroy Noël de Burlin)

5.     Autodis (Maido Willems)

6.     Media SSY België/L’Avenir (Jean-Christophe Herminaire)

7.     NRJ Radio (Thomas Leclerc)

8.     Garage Crabbe (Tim Crabbe)

Partners