Loris Cencetti Jr. onhoudbaar in Maasmechelen

De regerend kampioen, Loris Cencetti Jr., heeft zijn titel alle eer gedaan en ging afgelopen zondag, na lange afwezigheid in de SRX Cup, terug met de overwinning naar huis. Tijdens de laatste sprint race van het seizoen won hij overtuigd met de Autodis wagen op het Duivelsberg circuit te Maasmechelen.

De SRX Cup reed voor de tweede keer op Maasmechelen waar het dit weekend hun laatste sprint race van het seizoen afwerkte in het kader van het Belgisch Kampioenschap Rallycross.

Vanaf de eerste sessie liet de regerend kampioen geen enkele kans aan zijn concurrenten. Zo had hij meer dan 4 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger, Marc Lauwers, tijdens de 3 kwalificatie heats. Lauwers wist elke heat een prachtige start te nemen en zo zijn achtervolger Sudpresse voor te blijven. Maxime Pasture die voor Sudpresse/7Dimanche achter het stuur kroop, verbeterde zijn tijd elke heat en verzilverde een 3de plaats voor de semifinale.

Tijdens de semifinale en de finale kwam de overwinning van Loris Cencetti eigenlijk nooit in het gedrang. Hij zette zijn topvorm verder en won oververdiend. Marc Lauwers wist zijn tweede plaats vast te houden en behaalt zo zijn derde podium dit seizoen. De derde plaats ging verrassend naar het X-Raids Racing team met Geoffroy Noel De Burlin als piloot die een uitstekende finale had gereden. De grote verliezer van de dag was Sudpresse/7Dimanche die door een crash in de finale zijn race niet kon afwerken en zo kostbare punten verloor voor het kampioenschap.

Met nog slechts één race te gaan wordt het nu wel heel spannend in het SRX-kampioenschap. Autodis en Sudpresse/7Dimanche delen de eerste plaats met 94 punten. Marc Lauwers volgt hun kort op met 93 punten.

Afspraak dus op 3 november in Valkenswaard voor de laatste en beslissende race van het SRX-seizoen. Tijdens deze Endurance Race kan elk team met maximaal 3 piloten aan de start verschijnen. En wie deze race wint, wint wellicht ook het kampioenschap. Tot in Valkenswaard waar de nieuwe SRX Kampioen zal gehuldigd worden!

Resultaten van de finale

Autodis – Loris Cencetti Jr.
Lauwers – Marc Lauwers
X-Raids Racing – Geoffroy Noël de Burlin
NRJ Radio – Thomas Leclerc
Autonieuws – Stijn Blackaert
Sudpresse/7Dimanche – Maxime Pasture

Partners