SRX Cup

SsangYong Rallycross Cup: Endurance Cup!

Na twee seizoen geëxperimenteerd te hebben met de uithoudingsraces, gaan we in 2019 volledig voor de uithoudingsraces. Geen korte sprint races meer maar wel lange intensieve en strategische races! Elk team mag met 4 piloten maximaal aan de start verschijnen. En het aantal co-piloten? Dat bepaal je volledig zelf!

Inschrijven

Deelname aan het volledige seizoen kost € 17.500 excl. btw.

Inbegrepen in het inschrijfgeld:

Auto – technische ondersteuning – onderhoud – banden – diesel – organisatie ter plaatse – circuit huur – gebruik van race kledij – onboard camera’s – bekers – wedstrijdleiding – fotograaf ter plaatse – Aftermovie – …

Niet inbegrepen in het inschrijfgeld:

Verzekering (franchise tot €3000) – catering

Bij elke race is het mogelijk om catering extra af te nemen of om iets aan de foodtruck te bestellen.

Contacteer jerome.fontaine@zelos.be voor meer informatie

De auto

Elke wagen kan bestickerd worden naar keuze. Alle 10 wagens zijn mechanisch identiek hetzelfde en beschikken allemaal over evenveel PK.

 

Agenda & Circuits

#1 – 28 April – Glossocircuit – Arendonk
#2 – 2 Juni – Eurocircuit –  Valkenswaard
#3 – 28 Juli – Eurocircuit –  Valkenswaard
#4 – 22 September – Glossocircuit – Arendonk
#5 – 30 November – Jules Tacheny Circuit – Mettet

Circuits

Race Format

Endurance Race

Bij elke race wordt het circuit volledig geprivatiseerd voor de Srx Cup. Dit zorgt voor veel tractie en een gezellige sfeer. De volledige dag staat in het teken van de Srx Cup en er is geen inkom op de races. Iedereen is welkom om te komen kijken en iedereen is zelfs welkom om mee te rijden.
In de voormiddag voorzien we een vrije training die in totaal anderhalf uur duurt. Tijdens deze vrije training kunnen alle piloten het circuit verkennen.
Na de vrije training zijn er twee kwalificaties. De snelste kwalificatie van de twee wordt meegenomen voor de startopstelling tijdens de race.
Tijdens de Endurance race dient elke piloot 5 pit stops te maken van 5 minuten. Hier wordt er van piloot en co-piloot gewisseld. Het team dat na 90 minuten de meeste rondes heeft afgelegd, wint uiteindelijk de race!

Tracktime: 3uur15

 

1 vs 1 uithouding

Naast de Endurance race van 90 minuten rijden we ook twee keer (te Arendonk) een 1vs1 uithoudingsrace. Hier race je de hele dag tegen alle deelnemers maar in 1vs1. Win je jouw race, dan stijg je in de ranking en maak je kans op de finale. Bij de finale racen we met 3 deelnemers voor het podium.

Tracktime: 2u40

 

Total tracktime 2019
Endurance: 3x 3u15
1vs1: 2x 2u40
Totaal: 15u05

De mening van piloten

Guillaume De Ridder – 2de in Srx Cup & 2de in het WK RX2 

“Het afgelopen seizoen is voor mij een unieke beleving geweest. Naast het plezier achter het stuur, heb je ook de mogelijkheid om iemand anders mee te nemen en een onvergetelijk moment te bezorgen. Dankzij de achterwiel aangedreven SsangYong kan je veel driften en spelen met de auto. Het zorgde voor leuke momenten aan boord!”

Bert Longin – FIA GT Piloot

“Ik had nog nooit rallycross gereden hoewel ik al diverse zaken heb gedaan in mijn carrière. De eerste ronden achter het stuur was het zoeken en voornamelijk op het onverhard is het even wennen. Maar na enkele ronden had ik door hoe de wagen reageerde en kon ik snel het juiste ritme opdoen. Het is echt enorm leuk!”  

Enzo Scifo – voormalig Rode Duivel en copiloot bij GDRX 

“Ik heb de unieke kans gehad om als copiloot mee te gaan aan boord van een pick-up. Het is een indrukwekkende ervaring en zeker als de piloot de limieten opzoekt. Een aanrader!”

 

Partners