Niet te missen: Wereldpremière nu zondag!

We zijn aangebroken aan de 8ste en laatste race van het eerste seizoen van de Ladbrokes SRX Cup. En op het programma, staat een premiere in de wereld van de rallycross, een endurance race van twee uur. Adrenaline en plezier staan centraal tijdens deze race die bijgewoond wordt door enkele prestigieuze gasten zoals Enzo Scifo, maar ook, de kers op de taart, een demonstratie met een Kart Cross in aanwezigheid van Thierry Neuville.

Zelfs al telt de race niet voor het kampioenschap, toch zijn alle vaste piloten terug van de partij: de kampioen van 2017 Loris Cencetti Jr. (Autodis), Guillaume De Ridder (Arwac/GDRX), Jérôme Farinaux (Ladbrokes), Patrick Hein (Media SsangYong Germany) en ook Marc Lauwers (Lauwers).

Maar naast de vaste waardes, zijn er heel wat nieuwe namen die de SRX komen uittesten: Benjamin Lessennes, die nog aan het bekomen is van zijn recente titel in de TCR Benelux, neemt samen met Sam Dejonghe, één van de piloten van het RACB National Team, het stuur in handen van de auto van Ciné Télé Revue. Bert en Stienes Longin nemen voor de eerste keer dit jaar als vader en zoon deel in dezelfde auto bij het team Keytsman. Marc Lauwers wordt bijgestaan door rallypiloot Chris Van Woensel, dé rallycross-specialist van België Danny De Beuckelaer en Olivier Hermans, CEO van Yokohama.

De SsangYong van het Laatste Nieuws heeft voor deze laatste race ook een uniek trio van piloten, de familie “Van De Poele” met Nicolas, Diego en Alexis, de zonen van voormalig Formule 1 piloot, Eric Van De Poele, achter het stuur van de HLN auto. Niet te vergeten is de deelname van het sterke paar Stéphane Lémeret-Thierry Wilmotte die uitkomen voor Sudpresse en Cédric Derèse die uitkomt voor Autogids.

Naast de hele reeks aan piloten, zijn er ook enkele unieke gasten: Enzo Schifo, de voormalige Rode Duivel, komt eens proeven van de autosport en zal co-piloot zijn naast Guillaume De Ridder. Thierry Neuville, officiële piloot van Hyundai in WRC, komt een Kart Cross demonstratie geven dat nu al spectaculair beloofd te zijn!

De toegang voor de laatste race van het seizoen is volledig gratis voor alle toeschouwers.

Partners