Een wereldprimeur!

Wie had zich ooit aan een rallycross uithoudingsrace verwacht? Tot voor kort … niemand, behalve de Ladbrokes SRX Cup die met plezier de uitdaging aanging!

Elf auto’s stonden aan de start van deze eerste rallycross endurance race. Op het programma van de laatste race van het SRX-seizoen stond eerst de vrije training ingepland, gevolgd door een kwalificatie en een wedstrijd van twee uur met 5 pit stops van 5 minuten. Het snelle journalisten-duo van het Sudpresse team met Thierry Wilmotte en Stéphane Lémeret behaalt de eerste plaats van het podium.

Podium Round8 Ladbrokes SRX Cup

 

Ze eindigden voor het Ladbrokes team van Jérôme Farinaux, Martin Lucas en Jeremy Peclers. Het podium werd vervolledigd door het jonge duo Benjamin Lessennes, dat recent nog kampioen werd in de TCR BeNeLux, en de RACB piloot Sam Dejonghe.

Guillaume De Ridder, vice-kampioen in de Ladbrokes SRX Cup 2017 en nog in de running voor de titel van vice-kampioen op het Wereldkampioenschap RX2, deelde het stuur van Arwac met 2 amateur piloten: Michel Van Hamme en Sofian Tahere en haalde net niet het podium. De vijfde plaats werd ingenomen door de concessiehouder Keytsman dat Nascar kampioenen Bert Longin en Stienes Longin voor de gelegenheid had ingezet.

Deze dag was een unieke kans om met succes de betrouwbaarheid van de pick-ups te testen. Het concept van de rallycross “endurance” sloeg ook enorm aan bij de piloten. Iedereen was enthousiast. Ook het publiek en de co-piloten genoten van het spektakel. Niemand minder dan Enzo Scifo reed een rondje mee op het circuit en de voormalig rode duivel vond het gewoonweg fan-tas-tisch!

Op het circuit werd het spektakel vervolledigd door talrijke rallycross auto’s die meerijden in het Belgisch Kampioenschap Rallycross maar ook door de Kart Cross demonstratie van Thierry Neuville himself!

Partners