Unieke deelname!

Op de deelnemerslijst voor 2018 staat er één team dat ongetwijfeld de aandacht gaat trekken. Nigel Bailly, uit Henegouwen, en Geoffroy Noël de Burlin, uit Waals Brabant, zijn twee ambitieuze mindervalide piloten met heel wat ervaring in karting, circuit en SSV (Buggy). Zij gaan met een aangepaste SsangYong Acyton Sports deelnemen aan de SRX Cup in 2018 en 2019. De aanpassingen werden uitgevoerd door het bedrijf Trapmann uit Kontich dat gespecialiseerd is in auto-aanpassingen voor mindervaliden.  Dit is een première voor de Belgische rallycross ! 

Nigel Bailly

Nigel Bailly SRX Cup

29 jaar, verlamd als gevolg van een motorcross accident op zijn 14 jaar

Nationaliteit: Belgisch (Pont-à-Celles)

Ervaring: Gedebuteerd in 2017 in BGDC – 2018: SRX Cup – Deelname aan de talentenwedstrijd van de 24u van Le Mans (doelstelling is uiteraard de deelname in 2020).

– Een motorcross accident heeft uw mobiliteit verminderd. Hoe verklaar je dat dit toch uw passie voor de autosport niet heeft veranderd?

Dit ongeval heeft mijn passie voor mechanische sporten nooit beïnvloedt.  Ik moet zelfs zeggen dat dit een trampoline was naar horizonten die oorspronkelijk niet voor mij bestemd waren. Het was belangrijk voor mij om door te gaan met een discipline die me interesseert en waar een rolstoel mij niet hinderde. Daarom ben ik 3 maanden na mijn ongeval gaan karten.”

– Op de spelen, heb je de Olympische en de Paralympische spelen… Maar in de autosport ben je onmiddellijk gedropt in het peleton. Hoe beleefde je dit?

Voor mij speelde dat helemaal geen rol. Ik vind het zelfs een voordeel dat we allemaal hetzelfde behandeld worden. Het is één van de sportieve disciplines waar valide en minder valide mensen dezelfde mogelijkheden hebben zonder grote opmerkelijke verschillen. Uiteraard moeten wij wel met een aangepast systeem werken (gas, remmen, automatische koppeling en een versnellingshendel) en moeten we meer moeite doen om vooraan mee te kunnen. Maar voor de rest zitten we op hetzelfde niveau en dat zint me wel.”

Geoffroy Noël de Burlin

Geoffroy Noël de Burlin SRX Cup

28 jaar, paraplegie sedert een snowboardongeval op zijn 24 jaar

Nationaliteit: Belgisch (Lasne)

Ervaring: Meer dan 12 jaar ervaring in de organisatie van Raid en rando.

Hij creëerde de VZW X-Raids in 2006 om zich toe te leggen op de organisatie van quad/buggy meetings in België en buitenland: www.x-raids.com

 

Voornaamste resultaten:

  • 2005: Alpes quads Trophy 2005 (prijs voor sportverdienste)
  • 2010: Sportverdienste Lasne: Prijs voor sportverdienste van het jaar 2010
  • 2014: Libya Rally : (co piloot) 1ste  plaats SSV – 4de plaats algemene ranking Cars, Trucks, Buggies, SSV
  • 2015: Rzr Cup Benelux kampioenschap 2015 (piloot): 1ste in de categorie 900 Overall season
  • 2016: RZR Cup Bénélux kampioenschap 2016 (piloot) – Balkan Offroad Rally 2016: (co-piloot)  1ste SSV (september 2016)  – Libya Rally 2016 : (co-piloot)  2de SSV – 5de  algemene rangschikking Cars, Trucks, Buggies, SSV.
  • 2017: BGS Trophy kampioenschap 2017: (piloot) 2de Pro limited Overall season 2017 – Endurance Fouron 6u : (piloot) 1ste SSV (mei 2017) 3de algemeen – Albania Rally 2017 : (co piloot) 2de SSV  – Balkan Offroad Rally 2017 : (co-piloot) 1ste SSV

– Wat triggert jou in de rallycross en de SRX Cup?

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest om op onverhard te rijden en dat heeft mij bij de quad en SSV (buggy) gebracht. Ik heb al meerdere malen de kans gehad om op diverse circuits te rijden tijdens diverse kampioenschappen zoals: Mettet en Valkenswaard (BeNeLux RZR Cup, BGS Trophy). Dus ik ken deze circuits al en ik vind de combinatie asfalt-onverhard zeer attractief en plezant. En dat vind ik terug in de SRX Cup.

– Wat is jouw doel dit seizoen?

Ons doel is zeer duidelijk, wij doen niet mee om voor de laatste plaats te rijden. Wij zullen alles eraan doen, net zoals de andere deelnemers, om op het podium te eindigen.

 

Partners